Zin in seks

Zin in seks ontstaat niet zomaar, daar heb je zelf invloed op. Zin kun je dus zelf maken. Hoe krijg jij zin?

Om zin in seks te krijgen, heb je de juiste prikkeling nodig. Dat betekent dat je openstaat voor seksuele prikkels. Bijvoorbeeld een aanraking, een fantasie, seksuele beelden uit een film, een foto of muziek. Maar ook bezig zijn met seks, zoals zoenen en strelen, kan maken dat je zin krijgt om verder te gaan.

Ik ben dus helemaal niet zo dol op ‘spontane’ seks. Ik acht mezelf best een spontaan type, maar ik vind juist het toeleven naar iets leuks zo fijn. Zo ook met seks.

Anoniem

Hoe krijgt zij zin in seks? Lees haar ervaring.

Bekijk dit filmpje (5 minuten) over de feiten en fabels rond zin in seks:

Hoe krijg je zin?

Je kiest zelf of je seksuele prikkels (aanrakingen, beelden, geluiden, gedachten) toelaat. Als je dat doet stijgt je zin. Het hangt af van je relatie en de omstandigheden of je ermee doorgaat. Voel je je ontspannen en op je gemak bij je partner? Voel je de vrijheid om je over te geven aan je verlangen? Heb je positieve ervaringen? Dan neemt je zin in seks toe. Voor iedereen werkt dat weer net even anders. Ga daarom zelf op ontdekking uit. En kom er achter welke dingen voor jou seksueel prikkelend zijn.

Tips om zin te krijgen
 

  1. Maak contact met je lijf. Bijvoorbeeld door uitgebreid te douchen, jezelf te strelen en aandacht te besteden aan je uiterlijk. Ali (50 jaar):"Ik verzorg mijn lichaam en zorg ervoor dat ik altijd lekker ruik. Daardoor voel ik me aantrekkelijk. Ik vind het fijn als mijn vriendin dat ook doet en daarbij mooie lingerie aantrekt.”
  2. Prikkel je zintuigen, door bewust te kijken, horen, proeven, ruiken en voelen. Bijvoorbeeld door naar mooie muziek te luisteren. Tanja (40 jaar): "Als ik luister naar mooie muziek, doe ik mijn ogen dicht, zet de muziek hard en geniet. Ik vind het ook leuk om op zoek te gaan naar muziek die me in 'the mood' brengt.”
  3. Kijk naar erotische films of lees erotische boeken. Sander (33 jaar): "Porno werkt voor mij goed als ik zin wil krijgen."
  4. Prikkel je fantasie. Josine (32 jaar): "Samen met mijn vriendin maak ik wel eens een lijstje met erotische speeltjes. We bezoeken dan elk apart een website voor artikelen die we willen gebruiken tijdens de seks. Daarna laten we elkaar het lijstje zien en surfen samen naar die website. We vertellen elkaar dan wat we daarmee graag zouden willen doen."
  5. Zorg voor een opwindende sfeer. Jenna (28 jaar): "Ik geef mijn vriend wel eens een erotische massage. Ik leg het matras dan op de grond, zet de kachel hoger en maak de kamer gezellig. Als de sfeer prettig is kan ik me veel beter overgeven."
  6. Zorg dat je ontspannen bent en niet afgeleid wordt. Bas (45 jaar): "Ik kan pas helemaal ontspannen als de kinderen op bed liggen. De lekkerste seks hebben we als we een weekendje weg zijn, of als de kinderen uit logeren zijn.”

Meer tips voor prettige seks

Doe deze oefeningen