Standjes in een rolstoel

Als één van de partners in een (rol)stoel zit, zijn verschillende standjes mogelijk om te kunnen vrijen.

Man in de (rol)stoel

Standje: de man zit in een rolstoel en de vrouw boven op hem. De vrouw maakt dan de bewegingen. Dit heeft als nadeel dat de techniek van de stoel in de weg kan zitten. Daarbij is de bewegingsvrijheid beperkt.

Standje: de man zit in een rolstoel en vrouw op hem met haar rug naar hem toe. De man kan nu met zijn hand de clitoris van de vrouw stimuleren. Een nadeel van dit standje is dat je elkaar niet kunt aankijken. Dit is op te lossen door het voor een spiegel te doen. Bij een goede stijve penis is deze houding ook geschikt voor anale seks.

 

Standje: de man zit in een (rol)stoel en de vrouw op haar knieën of geknield voor hem. De vrouw kan dan gemakkelijk spelen met de handen en de mond. Sommige mannen vinden deze houding te passief.

 

Vrouw in rolstoel

Standje: de vrouw zit in een rolstoel en de man zittend voor haar. Als de vrouw in een rolstoel zit, is het moeilijk om bij haar naar binnen te gaan met de penis. Wel kan de man voor de vrouw zitten of knielen en haar met de hand of mond stimuleren.

Standje: de man zit voor de vrouw en bevredigt zichzelf. Deze 'hands off' houding is voor sommige stellen heel intiem. De opwinding van de vrouw zit in het kijken en bekeken worden. Zij kan eventueel zichzelf tegelijk bevredigen met de hand of met een vibrator.