Vochtig worden

Het vochtig of nat worden van de vagina is de reactie van het lichaam als de vrouw seksueel opgewonden wordt. Het vocht zorgt ervoor het aanraken van de vagina prettig is. Door de betere doorbloeding is de vagina ook gevoeliger.

Het nut van vochtig worden
Vrouwen die opgewonden raken krijgen vaak een vochtige vagina. Het vocht is doorzichtig en een beetje slijmerig. Het heeft een belangrijke functie: het aanraken van de vagina is prettiger, waardoor de vrouw nog meer opgewonden wordt. Bovendien kan bijvoorbeeld de penis hierdoor makkelijker in de vagina glijden. Het is dus belangrijk dat vrouwen vochtig zijn voordat ze overgaan tot penetratie. Anders kan vrijen pijn doen.

Vocht betekent niet altijd zin in seks
Veel vrouwen hebben het niet door als ze vochtig worden. En als ze vochtig zijn hoeft dat nog niet te betekenen dat ze zin hebben in seks. Hun lichaam reageert vaak eerder dan hun beleving.

Niet vochtig genoeg: oorzaken en oplossingen
Vrouwen die niet vochtig genoeg zijn en toch gemeenschap hebben kunnen last krijgen van een branderig of pijnlijk gevoel tijdens of na het vrijen. Vrijen hoort geen pijn te doen. Ben je niet vochtig genoeg? Ga op zoek naar de oorzaak.

Lees meer