Als de vagina niet vochtig is

Bij veel vrouwen kost het tijd om vochtig te worden, soms zelfs als ze wel zin hebben in seks. Een vochtige vagina is belangrijk, dus neem de tijd, zorg voor een ontspannen sfeer, praat met elkaar over wat je prettig vindt en onthoud dat het doel van seks niet presteren is.

Vochtig worden

Een vochtige vagina is heel belangrijk voor een prettige bevrediging. Bij veel vrouwen kan het echter tijd kosten, voordat ze vochtig worden. Dat hoeft niets te maken te hebben met het wel of niet zin in seks hebben.

Wat kun je doen om je partner ontspannen en opgewonden te krijgen?

  • Sommige vrouwen beginnen met vrijen zonder zin te hebben. Zin kan vanzelf komen als je bezig bent, maar dan is het wel belangrijk dat je ervoor open staat.
  • Neem de tijd: vrouwen doen er vaak langer over om opgewonden te raken dan mannen. Houdt daar dus rekening mee en bouw de spanning op als je merkt dat je te hard van stapel loopt voor je partner.
  • Zorg voor een prettige en ontspannen sfeer. Voor vrouwen is een prettige sfeer erg belangrijk om zich te kunnen ontspannen en over te geven aan de lust.
  • Vraag aan haar wat ze prettig vindt. Raak je haar op een prettige manier aan? Is ze op haar gemak? Wie weet kan ze tips geven over hoe ze opgewonden wordt. Als ze het zelf ook niet goed weet, kun je samen op ontdekking gaan en de streeloefening doen.
  • Probeer de gevoelige plekjes te ontdekken. Weet je wat de erogene zones zijn van je partner? Welke aanrakingen vindt ze prettig? Langzaam of snel, stevig of zacht? Met de handen of de tong? Geef haar bijvoorbeeld een sensuele massage of doe samen de ontdekkingsoefening.
  • Onthoud altijd: het doel van vrijen is plezier en niet prestatie.