Pijpen

Pijpen is orale seks bij de man. Je stimuleert dan met je mond de penis, eikel en ballen en laat hem zo klaarkomen. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, dus zoek samen naar jullie voorkeuren.

Orale seks bij de man of pijpen is het stimuleren van de penis, eikel en ballen met de tong en lippen. Hoe doe je dat?

 1. Neem de penis in de hand en beweeg de tong zacht om het uiteinde heen.
 2. Onderzoek de lagere gedeelten door de tong van boven naar beneden te bewegen.
 3. Open je mond, zodat je lippen de tanden bedekken en neem de eikel in de mond.
 4. Beweeg de mond op en neer om de penis, zo ver als jij en je partner prettig vinden.
 5. Verhoog langzaam je snelheid. Als je niet wilt dat hij in je mond klaarkomt kun je hem vlak daarvoor terugtrekken en met de hand verder stimuleren. In de mond klaarkomen geeft risico op Hiv.

Iedere man, die gepijpt wordt, heeft een eigen voorkeur, net als degene die oraal bevredigt. Ga dus samen op ontdekkingstocht en verken de mogelijkheden: snel of langzaam, met of zonder hand, aandacht voor de ballen of gebruik van de tong. Als hij dieper gaat ademhalen of kreunen en zich laat gaan doe je het waarschijnlijk goed. Als dit niet gebeurt of hij verliest zijn erectie, dan heeft hij moeite om zich te ontspannen of je raakt hem niet precies op de goede plek aan. Je kunt aan hem vragen of hij ervan geniet en wat je beter zou kunnen doen. Maak er in elk geval geen probleem van, daardoor ben je minder ontspannen en geniet je minder van het vrijen. Bovendien verkleint stress de kans op een orgasme.

Wel of niet prettig?

Niet iedereen vindt het een prettig idee om een man oraal te bevredigen. Dat is niet altijd nodig, sommige angsten zijn makkelijk op te lossen:

 • Angst voor luchtjes: ben je bang dat je partner vies ruikt of proeft? Meestal is dit niet zo als de man zijn penis dagelijks wast. Samen douchen voordat je hem oraal bevredigt kan erotisch zijn en het begin van het vrijen.
 • Angst voor (de smaak van) sperma: de smaak van sperma kan sterk verschillen per man en situatie. Zo zorgen sterke kruiden, alcohol en koffie voor een bittere smaak en fruit voor een zoetere smaak. Daarmee kan een man de smaak van zijn eigen sperma dus beïnvloeden.
 • Wil je niet dat hij in je mond klaarkomt? Stimuleer hem dan tot aan het orgasme en trek je terug net voordat hij klaarkomt of bevredig hem het laatste stuk met de hand. Bij in de mond klaarkomen is er een risico op Hiv.
 • Angst om te stikken: sommige partners zijn bang dat ze geen adem kunnen halen als de penis te ver in hun mond is. Bepaal zelf tot hoever je de penis in je mond neemt en gebruik eventueel ook je hand om de onderkant van de penis te stimuleren. Zo wordt toch de hele penis aangeraakt, terwijl alleen de bovenkant van de penis met de mond aangeraakt wordt.
 • Moeite om het vol te houden: sommige partners krijgen last van hun nek of kramp in hun kaken als ze langere tijd achter elkaar orale seks geven. Wissel dan af met je hand, zoenen of andere aanrakingen en kies een positie uit waarin je nek niet belast wordt.

Meer tips
 

 1. Gebruik tegelijk handen en mond: maak een verlengstuk aan de mond door de penis vlak onder je mond met duim en wijsvinger te omsluiten en mond en verlengstuk samen op en neer te bewegen.
 2. Focus niet alleen op de penis, maar geef ook aandacht aan andere erogene zones van je partner, zoals de ballen, de binnenkant van de dijen, buik, mond, hals, handen of billen.
 3. Er zijn verschillende posities waarin een man orale seks kan krijgen: de man, die gepijpt wordt, kan op zijn rug liggen, de partner over hem heen gebogen of de man kan staan, de partner tussen zijn benen geknield.