Pijpen, wel of niet lekker?

Als je het geen prettig idee vindt om een man oraal te bevredigen, vind je hier enkele tips om dit op te lossen.

Niet iedereen vindt het een prettig idee om een man oraal te bevredigen. Dat is niet altijd nodig, sommige angsten zijn makkelijk op te lossen:

  • Angst voor luchtjes: ben je bang dat je partner vies ruikt of proeft? Meestal is dit niet zo als de man zijn penis dagelijks wast. Tip: douche samen voordat je hem oraal bevredigt. Samen douchen kan erotisch zijn en daar kunnen jullie al beginnen met vrijen.
  • Angst voor (smaak van) sperma: vind je het geen prettig idee dat je partner in je mond klaarkomt? Ben je bang dat het sperma vies smaakt? De smaak van sperma kan sterk verschillen per man en ook per situatie. Zo zorgen sterke kruiden, alcohol en koffie voor een bittere smaak en fruit voor een zoetere smaak. Daarmee kan een man de smaak van zijn eigen sperma dus beïnvloeden. Wil je niet dat hij in je mond klaarkomt? Stimuleer hem dan tot aan het orgasme en trek je terug net voordat hij klaarkomt of bevredig hem het laatste stuk met de hand. Bij in de mond klaarkomen is er een risico op Hiv.
  • Angst om te stikken: sommige partners zijn bang dat ze geen adem kunnen halen als de penis te ver in hun mond is. Bepaal zelf tot hoever je de penis in je mond neemt en gebruik eventueel ook je hand om de onderkant van de penis te stimuleren. Zo wordt toch de hele penis aangeraakt, terwijl alleen de bovenkant van de penis met de mond aangeraakt wordt.
  • Moeite om het vol te houden: sommige partners krijgen last van hun nek of kramp in hun kaken als ze langere tijd achter elkaar orale seks geven. Wissel dan af met je hand, zoenen of andere aanrakingen en kies een positie uit waarin je nek niet belast wordt.