Aftrekken

Aftrekken geeft de man een lekker gevoel, waardoor hij kan klaarkomen. Dit kan op verschillende manieren. Door rustig te beginnen, van tempo te wisselen en ook aandacht aan de ballen en het toompje te besteden maak je het opwindender.

Aftrekken is het op en neer bewegen van de hand om de penis, zodat de eikel gestimuleerd wordt. Dit geeft de man een lekker gevoel, waardoor hij kan klaarkomen. Hoe doe je dat?

 1. Pak de penis stevig vast en sluit je hand en duim eromheen.
 2. Beweeg je hand om de penis op en neer in een regelmatig ritme. Wees niet bang om hem stevig vast te pakken.
 3. Door het ritme te vertragen verleng je het plezier, door te versnellen ontstaat er meer opwinding.
 4. Ga door met bewegen zolang het prettig is. Als je de man stimuleert tijdens het vrijen, dan stop je meestal voor het orgasme. Wil je hem laten klaarkomen, dan ga je door.

Let op: de penis is net na het klaarkomen vaak erg gevoelig. Stop dan met bewegen.

Verschillende manieren

Het verschilt per man wat hij fijn vindt en ook per situatie. Aftrekken kan met de hele hand of met alleen een paar vingers, met korte bewegingen of juist met lange, snel of juist langzaam, stevig of juist wat losser. Je merkt dat je partner ervan geniet als hij dieper gaat ademhalen of kreunen en zich laat gaan. Gebeurt dat niet of verliest hij zijn erectie? Dan heeft hij misschien moeite om zich te ontspannen of raak je hem nog niet precies op de goede plek aan. Je kunt hem vragen of hij ervan geniet en welke trucjes hij fijn vindt. Je kunt er ook achter komen wat hij fijn vindt door hem te vragen jouw hand te sturen of jouw hand om de zijne te leggen als hij zichzelf aftrekt. Dan voel je precies hoe snel en hoe stevig hij lekker vindt.

Andere tips

 • Begin rustig, zeker als het de eerste keer is bij je partner. De penis is gevoelig, met name de eikel. Het is beter om langzaam op te bouwen dan om snel te hard te bewegen. Dat kan pijnlijk zijn.
 • Wissel van tempo. Je kunt langzaam beginnen en steeds sneller bewegen, maar het kan ook opwindend zijn om tussendoor wat langzamer te gaan.
 • Wissel hand en mond af als je het fijn vindt om je partner oraal te bevredigen.
 • Streel zijn ballen, die zijn ook gevoelig en kunnen tegelijkertijd gemasseerd worden.
 • Zorg dat je duim in de buurt zit van het gevoeligste plekje van de penis, het toompje (frenulum). Dit is het huidplooitje dat aan de onderkant van de eikel naar de voorhuid loopt. Voor veel mannen is het prettig om een beetje extra te knijpen als de duim over het toompje gaat.
 • Gebruik wat spuug of glijmiddel. Het op en neer bewegen van de hand kan dan makkelijker gaan, maar niet iedere man vindt het fijn als er spuug of glijmiddel gebruikt wordt.
 • Concentreer je niet alleen op zijn penis, maar geef ook aandacht aan andere gevoelige plekken, zoals de binnenkant van zijn dijen, buik, mond, hals, handen of billen.

Meer informatie