Hoe stimuleer je fijne plekjes?

Hoe kun je gebruik maken van de fijne plekjes (erogene zones) van jou en je partner tijdens het vrijen? Doe eens een oefening om uit te zoeken wat jullie fijne plekjes vinden.

Erogene zones stimuleren

Een erogene zone stimuleren kan op verschillende manieren:

  • Met de vingers en hand aanraken: aaien, drukken, wrijven, knijpen of (zachtjes) slaan.
  • Met de mond en tong: zoenen, likken of bijten.
  • Met een hulpmiddel als een veertje of vibrator aanraken.

Begin je net met vrijen? Dan zijn zachte aanrakingen vaak prettiger om 'in the mood' te komen. Naarmate je meer opgewonden raakt kunnen stevigere of wildere aanrakingen ook lekker zijn. Dit is voor iedereen anders. Erogene zones werken niet direct als een machine, waarbij je knopjes indrukt. Jullie moeten er wel open voor staan om seks te hebben. Sta je er open voor, dan kan het aanraken van erogene zones zorgen voor meer zin en opwinding.

Welke aanraking is prettig en welke niet?

Het maakt ook uit hoe je een erotisch plekje aanraakt of je er van geniet of niet. Misschien houd je er wel van als je partner je zoent in je nek, maar vind je het minder prettig om daar gelikt te worden. Het kan zijn dat je het prettig vindt als je partner de binnenkant van je dijen stevig masseert, maar dat het juist kietelt als je partner je daar te zachtjes aanraakt.

Wat vind jij fijn?

Zorg ervoor dat je bij jezelf ontdekt welke plekken op je lichaam jij opwindend vindt. Iedereen heeft namelijk weer andere erotische plekjes. Wat je lekker vindt blijft ook niet altijd hetzelfde. Misschien vind je nu iets lekker, maar vind je dat in een andere periode van je leven minder opwindend.

Weet je partner wat je lekker vindt?

Hoe kom je er van elkaar achter wat lekkere plekjes zijn? Geef tijdens het vrijen aan elkaar aan wat je prettig vindt. Je kunt ook samen met je partner deze oefeningen doen: