Verschillende soorten condooms

Overzicht van de verschillende soorten condooms die er bestaan

  •  'Gewone' condooms met (zaaddodend) glijmiddel: Deze zijn van latex gemaakt en in verschillende maten verkrijgbaar. Het glijmiddel zorgt ervoor dat de penis makkelijker in de vagina of anus gaat (gebruik bij anale seks extra gljmiddel).
  • Condooms met een smaakje: Voor de afwisseling of om het pijpen en beffen lekkerder te maken kun je een condoom met een smaakje proberen (voor een beflapje knip je het condoom doormidden). 
  • Condooms tegen te vroeg klaarkomen: Sommige mannen kennen het probleem dat ze eerder klaarkomen dan ze eigenlijk willen. Ook hiervoor kunnen condooms een oplossing bieden. Er bestaan condooms met een speciale gel die helpen het orgasme uit te stellen. Sowieso helpt een condoom tegen te vroeg klaarkomen, omdat de penis dan minder gevoelig is dan zonder condoom.
  • Extra dunne condooms: Als je gewone condooms niet lekker vindt zitten, kun je een extra dun condoom gebruiken. 
  • Extra grote of kleine condooms: De standaardmaat condoom is niet voor iedere man geschikt. Het gaat dan niet om de lengte, maar om de omtrek. Die is dan te ruim of te krap. Een te klein condoom kan knellen en daardoor scheuren. Een te ruim condoom glijdt snel af. 
  • Condooms voor vaginaal klaarkomen: Er zijn relatief weinig vrouwen die 'vaginaal klaarkomen'. Er zijn condooms verkrijgbaar die de kans hierop groter maken. Dit zijn condooms met speciale ribbels en noppen. Deze geven extra stimulatie. Funcondooms zijn condooms met grappige figuurtjes. Deze zijn leuk om te zien, maar beschermen niet tegen soa en zwangerschap.
  • Vrouwencondooms: Een vrouwencondoom is een condoom dat in de vagina ingebracht moet worden. 
  • Condooms voor mensen met latex-allergie: Als je allergisch bent voor gewone latex condooms, dan kun je condooms van polyurethaan gebruiken. Er bestaan ook condooms die van schapendarmen zijn gemaakt. Deze beschermen wél tegen zwangerschap, maar niet tegen soa.

Ga voor meer informatie naar condomerie.com.