Anticonceptie bij ziekte of beperking

Mensen met een ziekte of beperking kunnen niet zomaar elk anticonceptiemiddel gebruiken. Sommige methoden van anticonceptie kunnen gevaarlijk zijn of minder goed werken. Sommige beperkingen maken het moeilijk om bepaalde anticonceptie te gebruiken.

Wat past bij jou en wat niet?

Bij sommige ziektes en beperkingen kan je niet alle soorten anticonceptie gebruiken. Soms werkt anticonceptie niet goed. En soms kunnen de hormonen je juist ziek(er) maken. Dat hangt af van je lichamelijke conditie, welke medicatie je gebruikt en welke lichamelijke beperkingen je hebt. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten anticonceptie, dus er is altijd wel een middel wat voor jou geschikt is. Het is belangrijk om na te denken welk middel het beste bij jou past. Vraag het aan je dokter wanneer je twijfelt of een bepaald middel voor jou wel geschikt is.

Alle informatie in een schema

In dit schema kun je zien wat er voor jou mogelijk is. Links in het schema staat een aantal ziektes en beperkingen. Bij elke ziekte of beperking kun je in het schema zien of een bepaald middel voor jou veilig is of onveilig, of dat je eerst je arts moet raadplegen om uit te zoeken of voor jou het middel wel veilig genoeg is.

Hulp nodig?

Seksuele problemen zijn vaak goed op te lossen. Kijk welke mogelijkheden er zijn voor de aanpak van je probleem.

Vind hulp