Anticonceptie

Veilig vrijen betekent onbedoelde zwangerschap en soa of Hiv besmetting voorkomen. Een onbedoelde zwangerschap voorkom je door gebruik te maken van een methode van anticonceptie die het beste bij je past.

Een besmetting met een soa  of Hiv voorkom je door een condoom te gebruiken tijdens de seks, maar ook door je te beschermen met een beflapje bij beffen, nooit sperma door te slikken en bij gebruik van seksspeeltjes ervoor te zorgen dat deze goed schoongemaakt zijn.  Het risico op een geslachtsziekte/ soa, zoals Hiv bestaat ook bij orale en anale seks. Gebruik van een condoom en/of beflapje zijn dan noodzakelijk.

Welke methode van anticonceptie kies je?

De juiste keuze hangt af van je persoonlijke situatie. Alle anticonceptiemiddelen hebben voor- en nadelen. Belangrijk om je te realiseren is dat bij geslachtsgemeenschap ALLEEN het condoom beschermt tegen een zwangerschap EN een soa of Hiv. Van orale of anale seks kun je niet zwanger worden, maar wel een soa krijgen. Bescherm je dus altijd goed door geen sperma door te slikken en een beflapje te gebruiken. 

Om je te beschermen tegen zwanger worden zijn er verschillende mogelijkheden met hormonen en zonder. Als je niet weet wat je het beste kunt gebruiken kan je huisarts je altijd adviseren. Je kunt ook zelf ontdekken welke anticonceptie het beste bij jou past op de website Anticonceptievoorjou.nl

Hulp nodig?

Seksuele problemen zijn vaak goed op te lossen. Kijk welke mogelijkheden er zijn voor de aanpak van je probleem.

Vind hulp