Veelgestelde vragen seksverslaving

Volgens mijn vrouw ben ik seksverslaafd omdat ik regelmatig aan seks denk en elke week wel zin heb. Zij wil maar één keer per maand seks. Ben ik inderdaad seksverslaafd?

Hoe vaak iemand bezig is met seks, verschilt enorm van persoon tot persoon. Je bent niet seksverslaafd als je regelmatig aan seks denkt en wekelijks zin hebt in seks. Er is pas sprake van seksverslaving als je door (zin in) seks gehinderd wordt in je dagelijkse bezigheden. Als je daardoor bijvoorbeeld problemen krijgt op je werk of als de zin in seks als iets dwangmatigs voelt; je moet een orgasme krijgen om je gelukkig te voelen. Dit lijkt bij jou niet het geval. 
Bij jou lijkt er sprake van een verschil in verlangen naar seks tussen jou en je vrouw. Dat je vrouw minder zin in seks heeft kan veel verschillende oorzaken hebben: een druk leven, relatieproblemen, stress, lichamelijke klachten en ga zo maar door. Een verschil in verlangen hoeft geen probleem te zijn, zolang je er samen maar over kunt praten en een goede middenweg kunt vinden. 

Probeer samen met je vrouw te bespreken waardoor het komt dat jullie zo verschillen, en wat jullie er samen aan kunnen doen. Bijvoorbeeld: Wat zijn jullie wensen bij het vrijen? Komen jullie beiden voldoende aan bod? Wat zou zij anders willen, wat zou jij anders willen?

Lees in deze brochure meer over verschil in verlangen.