Andere hulpmiddelen

Voor mannen die moeite hebben om een erectie te krijgen zijn er naast erectiepillen ook andere hulpmiddelen beschikbaar.

Hulpmiddelen bij erectieproblemen zijn een penisring, een vacuümpomp, injecties en een erectieprothese. Voor al deze middelen geldt dat ze bij de een beter werken dan bij de ander.

Penisring (cockring)

Deze elastische ring zorgt er voor dat je penis langer stijf blijft. De ring is verkrijgbaar in seksshops en te bestellen via internet.

Vacuümpomp

Dit is een plastic cilinder die om de penis wordt geschoven en vervolgens vacuüm wordt gezogen. Hierdoor wordt het bloed in de zwellichamen van de penis gezogen. De penis blijft dan langer stijf. De vacuümpomp is verkrijgbaar via internet of seksshops.

Injecties (zoals Andoskat en Caverject)

Hierbij spuit je zelf een stof (zoals papaverine, fentolamine of prostaglandine) in de zwellichamen van de penis waardoor de penis stijf wordt. De (huis)arts of uroloog leert je hoe je de stof zelf kunt inspuiten en controleert regelmatig of het goed gaat.

Erectieprothese

Werken bovenstaande methoden niet en is er een puur lichamelijke oorzaak waardoor je geen erectie meer kan krijgen, dan is het mogelijk operatief een erectieprothese in te laten brengen. In de zwellichamen van de penis wordt een prothese ingebracht die een kunstmatige erectie geeft. De resultaten zijn vaak teleurstellend.