Erectieproblemen

Veel mannen hebben wel eens moeite hun penis stijf te krijgen of te houden. Een op de tien mannen ervaart dit als een probleem. We spreken dan van een erectieprobleem.

Stijve penis krijgen of houden

Een erectieprobleem kan zijn moeite om een stijve penis (erectie) te krijgen of moeite om een penis stijf te houden tijdens het vrijen. In het laatste geval kan het ook moeilijk zijn om de erectie lang genoeg vast te houden om een orgasme te bereiken. Problemen met de erectie kunnen dus ook zorgen voor orgasmeproblemen.

Erectieproblemen komen vaak voor

Iedere man heeft wel eens een keer in zijn leven moeite om een erectie te krijgen of te houden. Dat hoeft dan nog geen probleem te zijn. Ongeveer 43% van de Nederlandse mannen heeft hier echter wel eens problemen mee, bijna 10% heeft hier regelmatig of vaak problemen mee. Zowel jonge als oudere mannen kunnen erectieproblemen krijgen, hoewel het bij oudere mannen vaker voor komt. Veel mannen hebben er last van en schamen zich ervoor.

Hulp van de seksuoloog 

Een seksuoloog is meestal een psycholoog, een arts of een maatschappelijk werker, die gespecialiseerd is in seksuele problemen. Een seksuoloog helpt dus bij seksuele problemen zoals erectieproblemen.