Als je geen relatie hebt

Als je geen relatie hebt kun je ook genieten van seks. De makkelijkste manier is door seks te hebben met jezelf, maar je kunt ook kiezen voor eenmalige seksuele ontmoetingen of op zoek naar een partner of seksdate via een datingsite op internet. Het is dan wel belangrijk dat je je bewust bent van de risico's en zorgt voor je eigen veiligheid.

Masturberen

Aftrekken of vingeren zijn de bekendste en eenvoudige manieren om seks te hebben met jezelf. Het kan altijd (en overal). Masturberen hoeft niet saai of eentonig te zijn. Er zijn veel manieren om te masturberen. Stel je orgasme bijvoorbeeld eens uit of raak ook andere delen van je lichaam aan. Ontdek je eigen lichaam en doe de streeloefening. Misschien vind je het prettig om eens te experimenteren met een hulpmiddel, zoals glijmiddel of een vibrator?

Eenmalige seksuele ontmoetingen

Ben je single maar wil je wel graag seks hebben met iemand? Dat kan op verschillende manieren. Sommige mensen vinden het opwindend om eenmalige seksuele ontmoetingen te hebben (een one-night stand) of een persoon om vaker seks mee te hebben, zonder een relatie. Je kunt iemand ontmoeten in een bar, op een feest of via een site die speciaal op seksdates is gericht. Er zijn verschillende plekken en sites voor verschillende seksuele voorkeuren en verlangens. Spreek met je seksdate niet alleen af waar je elkaar ontmoet, maar ook hoe ver je wil gaan en of je het veilig wil doen.

Internetdating

Ben je op zoek naar een partner, maar kom je niemand tegen in je eigen omgeving? Veel mensen vinden een partner via een datingsite op internet. Er zijn algemene sites, maar ook sites speciaal voor oud of jong, hoog of laag opgeleid, homo- of biseksuelen,mensen met een geloof of mensen met een handicap. Je kunt natuurlijk ook alleen op zoek zijn naar een seksuele ontmoeting. Daar zijn ook speciale sites voor.

Tips voor veilig internetdaten
 

  1. Geef niet teveel details en persoonlijke informatie over jezelf via internet. Je kent die persoon nog niet goed, misschien is hij/zij niet te vertrouwen. Doe dat pas als je iemand een paar keer in het echt hebt ontmoet.
  2. Spreek de eerste keer altijd af op een openbare plek en niet bij jezelf of de ander thuis.
  3. Laat bij je eerste date(s) een bekende weten waar je bent.
  4. Ga eerst wat met elkaar drinken en niet direct uitgebreid dineren. Als de persoon die je ontmoet tegenvalt, dan zit je er niet de hele avond aan vast.
  5. Spreek al vrij snel af, nadat je hebt gemaild of gechat. Hoe langer je wacht, hoe groter je fantasie wordt. Pas als je de ander in het echt ziet leer je de ander echt kennen en kan je zien of het klikt. Zo voorkom je teleurstellingen.
  6. Denk erover na of je foto's online wilt zetten en wie ze dan kan zien. Wil je bijvoorbeeld dat collega's of potentiële klanten weten dat je aan het internetdaten bent?