Wensen en grenzen

Wat vind je leuk in je relatie en tijdens seks? Praat erover met je partner en geef je wensen en grenzen daarbij duidelijk aan. Als je niet weet wat je wensen en grenzen precies zijn is het goed daar eens over na te denken.

Het is belangrijk om te weten wat je fijn en leuk vindt in je relatie en tijdens seks. Dit kom je alleen te weten als je erover praat met je partner en duidelijk aan te geven wat je wensen zijn. Daarbij heb je natuurlijk ook grenzen. Geef die ook aan!

Je wensen in de relatie kunnen gaan over hoe je met elkaar omgaat. Het kan zijn dat je graag samen met je partner iets wilt ondernemen, terwijl jullie een druk gezin hebben. Het kan ook zijn dat je graag wilt dat je partner ook eens initiatief neemt om te vrijen. Je kunt wensen hebben over wat je fijn vindt tijdens seks, bijvoorbeeld waar je aangeraakt wilt worden bij het vrijen, wanneer of hoe vaak je zou willen vrijen of over het uitvoeren van seksuele fantasieën. Daarbij zijn er vast ook dingen die je echt niet wilt, je grenzen.

Weet jij nog niet precies wat jouw wensen en grenzen zijn? Neem dan eens een rustig moment en denk na over wat jij fijn zou vinden in je relatie en je seksleven en waar je echt niet aan zou willen beginnen.

Doe een oefening