Passie en intimiteit

Relaties zijn in het begin meestal passioneel in het begin en worden daarna steeds intiemer. De passie wordt dan tegelijkertijd vaak minder. Wat zijn intimiteit en passie precies? Hoe kun je in een intieme relatie passie ervaren? Wat kun je doen om de intimiteit te vergroten?

In het begin van een relatie ben je erg verliefd, vooral op elkaar gericht en heb je een enorme hoeveelheid energie. De eerste periode kenmerkt zich door veel passie. Je ervaart passie als iets je in vuur en vlam zet en je levenslust geeft. Het gaat gepaard met een hevig verlangen en een sterke fysieke reactie. Je brandt van binnen, je kunt je warm voelen en moeite hebben om te denken of juist je aandacht maar op één ding te richten. Passie geeft energie.Wanneer het om seksualiteit gaat, zorgt passie ervoor dat je je helemaal kan laten gaan.

Verliefdheid en passie gaan vaak samen in het begin van een relatie. Verliefdheid kan soms voelen als een soort verslaving aan de ander: je wilt graag zoveel mogelijk tijd met de ander doorbrengen, ziet alleen maar mooie kanten van iemand, kan eindeloos naar je liefde kijken of luisteren en vindt het vaak fijn om over diegene te praten met de mensen om je heen. Verliefdheid gaat meestal na een periode over. Dat kan verschillen per persoon. Soms gebeurt het al na een week, anderen zijn jarenlang verliefd.

Tips