Onbedoelde zwangerschap

Ben je ongewenst zwanger en weet je niet wat te doen? Kijk hieronder waar je terecht kunt.

Als je erachter komt dat je zwanger bent terwijl dat niet de bedoeling was, is dat natuurlijk een grote schok. Zeker als je single bent.

Maar ook als je wel een relatie hebt: zijn jij en je partner er klaar voor om een kind te krijgen? Daarover moet je goed praten met elkaar. En als jullie besluiten dat een kind niet in jullie leven past, wat dan?

Er zijn verschillende instanties die hierover met jou of jullie mee kunnen denken. Hieronder zie je waar je terecht kunt.

FIOM

Fiom biedt hulp om een weloverwogen keuze te kunnen maken. Ze geven ook ondersteuning bij de verwerking van een abortus. Indien nodig verwijzen ze door naar een gespecialiseerde hulpverlener in de buurt.
www.fiom.nl

Siriz

Ook Siriz biedt hulp bij het zelfstandig maken van een keuze. Ze baseren zich hierbij op christelijke waarden. Ze hebben ook de mogelijkheid om anoniem met een medewerker te chatten.
www.siriz.nl

Abortuskliniek

Wil je de zwangerschap af laten breken? Dan kun je hiervoor terecht bij een abortuskliniek. Als je in Nederland woont of werkt, is een abortus gratis. Je hebt eerst een gesprek, en daarna krijg je minimaal 5 dagen bedenktijd. Voor adressen van abortusklinieken in Nederland kun je terecht op de website van het Nederlands Genootschap van Abortusartsen of via Zorgkaartnederland.nl. 

Vrouwen die niet in een abortuskliniek terecht kunnen, zoals ongedocumenteerde of niet verzekerde vrouwen, of degenen die buiten kantoortijden geholpen willen worden, kunnen voor een abortuspil tot 9 weken zwangerschap terecht bij Women on Waves in Amsterdam.