Hulp bij seksueel geweld

Heb je te maken (gehad) met seksueel geweld en zoek je hulp? Hieronder zie je waar je terecht kunt.

Als je gedwongen bent tot seks of seksuele handelingen, heb je te maken gehad met seksueel geweld. Misschien is er daadwerkelijk geweld gebruikt of is er gedreigd met geweld. Het kan ook zijn dat je in een situatie of toestand was waarin je niet in staat was te weigeren. Of er was sprake van een leeftijds- of machtsverschil waar misbruik van is gemaakt. Dat is bijvoorbeeld het geval als een leerkracht seks heeft met een leerling of een hulpverlener met een cliënt.

Bij seksueel geweld is de dader veel vaker een bekende dan een onbekende. Slachtoffers kunnen langdurige geestelijke en/of lichamelijke klachten hebben.

Hulplijn Seksueel Misbruik

Als je slachtoffer bent van seksueel misbruik en niet weet bij welke instantie je terecht kunt voor hulp of advies, bel dan de Hulplijn Seksueel Misbruik: 0900 - 9999 001.

Op www.verbreekdestilte.nl lees je meer over de Hulplijn Seksueel Misbruik en kun je aan de hand van 5 situaties ook zien waar je met jouw verhaal of vragen naartoe kunt.

Centra voor Seksueel Geweld

Er is een aantal Centra voor Seksueel Geweld in Nederland, waar je dag en nacht terecht kunt voor hulp als je een aanranding of verkrachting hebt meegemaakt. 
Het algemene telefoonnummer 0800-0188 is 24/7 gratis bereikbaar.

Seksueelgeweld.info

Op www.seksueelgeweld.info vind je feiten en cijfers over seksueel geweld en praktische informatie als je hulp zoekt.

Huiselijkgeweld.nl

Als seksueel geweld plaatsvindt door een (ex-)partner, gezinslid of familielid heet dit huiselijk geweld. Bekijk per provincie waar je terecht kunt voor hulp bij huiselijk geweld. 

Korrelatie

Korrelatie biedt een luisterend oor, maar kan je ook helpen met het vinden van een geschikte hulpverlener in de buurt. Telefoonnummer Korrelatie: 0900-1450 (15 cent per minuut). Een vraag stellen per e-mail of chat kan ook.