Ouders gezocht programma: Ouders uit de kast

Voor een nieuw te ontwikkelen programma van de KRO-NCRV, Ouders uit de kast, zoeken de makers naar ouders die op latere leeftijd uit de kast zijn gekomen én hun kinderen. Ouders en kinderen die willen laten zien wat er gebeurt in een gezin als een van de ouders homoseksueel blijkt te zijn.

Wat gebeurt er als jij je kinderen vertelt dat je homoseksueel bent of je echtgenoot homoseksueel is? Wordt een gezin hechter omdat de puzzelstukjes eindelijk op z’n plek vallen, of komt het gezin in zwaar weer terecht en duurt het even voor de zon weer gaat schijnen?  En wat nou als één van je ouders op een dag uit de kast komt? Hoe reageert de gemeenschap en wat voor impact heeft dit op het gezin? 

In de serie bezoekt presentatrice Sofie van den Enk zes verschillende gezinnen die elk hun bijzondere en dappere verhaal vertellen. De gezinnen zullen met hun openheid andere gezinnen die hetzelfde meemaken steunen en inspireren. Het wordt een inspirerend programma dat tegelijkertijd een inkijkje geeft in het moderne (samengestelde) gezinsleven van nu.

Met dit programma willen wij het taboe van een coming-out in een hetero-relatie doorbreken.

Bekijk de oproep van Sofie van den Enk.

Voor meer informatie ga je naar de website van KRO-NCRV.

Reacties