Oproep voor transgender jongeren tussen 12-21 jaar

Hoe ervaar jij het contact met je omgeving en wat kan beter? Deel je ervaringen in een interview!

Uiting geven aan je genderidentiteit is een spannende en ingrijpende stap. Zowel voor jou als de mensen in je omgeving. Het kenbaar maken van je wensen en grenzen in de omgang met andere mensen kan lastig zijn. Wat mogen zij bijvoorbeeld wel en wat liever niet aan je vragen? Rutgers werkt aan een project dat erop is gericht is om jonge transgenders te helpen bij het contact met hun sociale omgeving. Dit contact is erg belangrijk in de periode voorafgaand, tijdens en na een transitie.

Om te begrijpen hoe we transgender jongeren het beste kunnen helpen nodigen we jou uit voor een interview. We horen graag hoe jij (als  transgender jongere) het contact met je omgeving ervaart en waar jij tegenaan loopt. De uitkomst van het project is een Hand-in-handleiding voor transgender jongeren. De Hand-in-handleiding is een klein pocketboekje dat je online invult en daarna geprint uitdeelt aan je omgeving. Zie ook: Handinhandleiding.nl. 

Meedoen? 

Transgender jongeren (tussen 12 en 21 jaar ) kunnen zich aanmelden voor een interview door een mail te sturen naar handinhandleiding@rutgers.nl. Er wordt dan contact met je opgenomen door Lotte Rensen, projectleider, of Jitske de Vries, seksuoloog en onderzoeker, beiden werkzaam bij Rutgers (zie ook het filmpje). Uiteraard word je input vertrouwelijk behandelt. Wil je meer weten over het project of heb je andere vragen voor ons dan horen we dit uiteraard ook graag!

Reacties