Spontane seks of meer 'n tussendoortje

Het klinkt misschien gek: ik ben dus helemaal niet zo dol op ‘spontane’ seks. Ik acht mezelf best een spontaan type, maar ik vind juist het toeleven naar iets leuks zo fijn. Zo ook met seks. Mijn partner en ik spreken dus regelmatig knipogend af: “morgenavond maken we er een gezellig avondje van”.

Ik ben dus helemaal niet zo dol op ‘spontane’ seks.

Volgens de boekjes of de films is een dergelijke afspraak helemaal niet romantisch. Je moet elkaar spontaan de kleren van het lijf scheuren en het liefst op de keukentafel een onverwacht hete avond beleven. Hoewel dit erg spannend is, beleef ikzelf eigenlijk het meeste plezier aan de voorbereiding.

Op de bewuste ochtend van de afspraak scheer ik de boel netjes, trek ik vast mijn mooiste ondergoed aan en vervolgens nemen we echt de tijd voor elkaar!

Ik beleef eigenlijk het meeste plezier aan de voorbereiding en vervolgens nemen we echt de tijd voor elkaar!

We hebben een druk leven, waardoor bij ons het risico bestaat dat seks alleen een tussendoortje is. Ook daar valt wat voor te zeggen en ik denk dan ook dat ‘goede’ seks voor iedereen een andere invulling heeft. Voor mij is dat de wetenschap dat je er vanavond écht voor elkaar bent, in plaats van een vluggertje tussen werk en het avondeten.

(Anoniem ingestuurd)

Lees meer