Anticonceptie

Veilig vrijen betekent gebruik maken van de juiste anticonceptie. Bij geslachtsgemeenschap denk je dan meteen aan de anticonceptiepil of het condoom. Deze voorkomen een onbedoelde zwangerschap. Het risico op een geslachtsziekte/ soa, zoals Hiv bestaat ook bij orale en anale seks. Gebruik van een condoom en beflapje zijn dan noodzakelijk. Vergeet ook nooit seksspeeltjes goed schoon te maken om een soa te voorkomen.

Veilig vrijen

Veilig vrijen betekent een onbedoelde zwangerschap en soa of Hiv voorkomen. Soa voorkomen doe je door een condoom te gebruiken tijdens de seks, maar ook door je te beschermen met een beflapje bij beffen, nooit sperma door te slikken en seksspeeltjes goed schoon te maken. Niet zwanger worden doe je met de pil, het condoom, het spiraal of één van de andere betrouwbare middelen.

Welke anticonceptie kies je?

De juiste keuze hangt af van je persoonlijke situatie. Alle anticonceptiemiddelen hebben voor- en nadelen. Belangrijk om je te realiseren is dat bij geslachtsgemeenschap ALLEEN het condoom beschermt tegen een zwangerschap EN een soa of Hiv. Van orale seks kun je niet zwanger worden, maar wel een soa krijgen. Bescherm je dus altijd goed door geen sperma door te slikken en een beflapje te gebruiken. 

Om je te beschermen tegen zwanger worden zijn er verschillende mogelijkheden met hormonen en zonder. Als je niet weet wat je het beste kunt gebruiken kan je huisarts je altijd adviseren. Je kunt ook zelf ontdekken welke anticonceptie het beste bij jou past op de website Anticonceptievoorjou.nl

Hulp nodig?

Seksuele problemen zijn vaak goed op te lossen. Kijk welke mogelijkheden er zijn voor de aanpak van je probleem.

Vind hulp