Veelgestelde vragen over geen zin in seks hebben

Ik heb vroeger vervelende ervaringen gehad op het gebied van seks. Gelukkig heb ik nu een vriend die heel lief voor me is. Toch heb ik nooit echt zin in seks. Wat kan ik hier aan doen?

Helaas heb je vroeger moeten ervaren dat seks ook niet leuk kan zijn. Mogelijk heeft dit een negatieve invloed op de manier waarop jij seks ervaart. Wanneer de herinneringen die je hebt aan seks negatief zijn, bijvoorbeeld doordat je pijn had of doordat het niet bevredigend was, krijg je ook minder zin in seks.  

Als eerste zou je eens met je vriend kunnen uit proberen wat je wel fijn vindt om te samen te doen. Jullie kunnen bijvoorbeeld besluiten om even geen seks te hebben, maar jullie alleen te richten op strelen en masseren. 

Als de klachten (geen zin hebben in seks) blijven, is het aan te raden om contact op te nemen met een seksuoloog NVVS.
Een seksuoloog is gespecialiseerd in het behandelen van seksuele problemen. Er bestaat ook hulp via internet. Onder begeleiding van een seksuoloog kan je alleen en samen met je partner op zoek naar positieve seksuele ervaringen. Een andere mogelijkheid is om naar je huisarts te gaan. Mogelijk kan deze jou ook verder helpen. 

Lees meer over geen zin in seks

Ik heb eigenlijk maar weinig zin in seks en heb daar last van. Wat kan ik doen?

Je zou als eerste kunnen nagaan waarom je weinig zin in seks hebt. Als je weet wat de oorzaak is, kun je kijken welke oplossingen er mogelijk zijn.

Ik heb het idee dat seks niks voor mij is. Hoe kom ik erachter of ik toch ook 'seksueel' ben?

Het zou kunnen zijn dat je geen aandacht hebt voor seks, omdat je dat van huis uit niet hebt meegekregen. Door seks op te zoeken in beeld, tekst of in contact met je partner kun je ontdekken of seks iets voor je is. Seks leer je namelijk door er mee bezig te zijn.

Ik hou van mijn partner, maar ik heb weinig zin in seks. Hoe komt dat en wat kan ik daaraan doen?

Dat je veel van je partner houdt wil niet automatisch zeggen dat je ook zin in seks hebt. Sterker nog: veel mensen, die behoefte hebben aan de veiligheid en knusheid van een intieme relatie, hebben minder behoefte aan een bruisend seksleven.

 

Hulp nodig?

Seksuele problemen zijn vaak goed op te lossen. Kijk welke mogelijkheden er zijn voor de aanpak van je probleem.

Vind hulp